Wedden op het Eurovision Songfestival

Veel mensen zitten tijdens het Songfestival thuis voor de tv. Logisch natuurlijk, Nederland doet namelijk altijd mee. Sterker nog, vorig jaar heeft ons land de prijs mee naar huis weten te slepen. Dit is dan ook de reden dat het super leuk is om te wedden op het Eurovision Songfestival.

Nu is alleen lang niet iedereen bekend met dit evenement. Vandaar dat wij jou hier vandaag wat meer over zullen laten zien. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kunt verwachten tijdens het wedden op het songfestival. Het songfestival 2020 is in Nederland! Update: Helaas is door het corona-virus het songfestival een jaar opgeschoven.

Bookmakers Eurovisie Songfestival 2021

Het Eurovisie Songfestival kan altijd rekenen op pakkende deuntjes, kleurrijke artiesten en meer dan genoeg landen die deelnemen aan tactische stemmingen. Door te wedden op het Eurovisie Songfestival kan je deze avond nog net even iets specialer maken dan dat deze in eerste instantie was.

Het Eurovision Songfestival is een bijzonder uniek evenement. Met voormalige winnaars zoals ABBA en Celine Dion die zijn uitgegroeid tot wereldwijde supersterren. Terwijl anderen zoals Conchita Wurst barrières hebben doorbroken die alle lagen van de bevolking raken. Van de saaie tonen van de Ierse sterren Dana en Johnny Logan tot het grote succes van de Finse heavy metalband Lordi. Niemand weet precies welke nummers de prijs naar huis zullen meenemen. Bij vele bookmakers online kun je wel wedden op het songfestival!

Bekijk de beste bookmakers en bonussen voor het songfestival 2021, en gok op je favoriete artiest of land!

Wie zal waarschijnlijk niet winnen?

Het Eurovisie Songfestival is een fantastische weddenschapswedstrijd voor gokkers. Er zullen ongeveer 25 landen zijn die in de finale presteren. En we kennen de identiteit van degenen die waarschijnlijk niet zullen winnen. In vier van de laatste vijf edities van het evenement is het gastland in de onderste vijf edities van het evenement geëindigd. Het is duidelijk dat er een trend is ontstaan van de oudere kampioenen die weer willen winnen.

En dan zijn er nog de politieke elementen om rekening mee te houden. Groot-Brittannië doet bijvoorbeeld vaak vreselijke dingen bij de stemming. Dat kan zijn omdat hun liedjes slecht zijn, maar het kan ook het gevolg zijn van politieke actie – het Verenigd Koninkrijk heeft ervoor gestemd om de Europese Unie te verlaten. Dit speelt altijd mee bij het wedden op het Songfestival.

Duitsland is in 2019 bij de stemming helemaal onderaan geëindigd. Maar dat is ook geen verrassing: het heeft deze wedstrijd  slechts twee keer gewonnen. Misschien komt hun oorlogszuchtige verleden nog steeds terug om hen te achtervolgen. Een ander land wat weinig kans maakt is Australië. Australië is geen lid van de EU. Het is alleen vertegenwoordigd in de Gemenebest, hierdoor krijgen ze vaak niet zoveel punten van de andere landen. En dan kunnen we verwijzen naar de geschiedenis: Spanje heeft Eurovisie niet meer gewonnen sinds 1969, Frankrijk sinds 1977, België sinds 1986 en Zwitserland sinds ’88. Dit zijn allemaal grote landen die weinig kans maken om te winnen.

Dit zijn dus zeven of acht landen waarvan we nu al denken dat deze niet zullen winnen, ongeacht wat de Bookmakers Eurovisie Songfestival 2021 odds ons zouden kunnen vertellen.

Wie kan het winnen?

Hoewel er landen zijn die we allemaal kunnen afschrijven als het gaat om het winnen van het Eurovision Songfestival, zijn er andere landen die onmiddellijk naar boven komen als mogelijke winnaar. Eurovisie is al lang getuige van een fenomeen dat bekend staat als ‘block voting’, waarbij buurlanden of landen die op de een of andere manier bondgenoten zijn, zich kunnen verenigen om goed te scoren.

De Scandinavische landen – Zweden, Noorwegen en Denemarken – hebben bijvoorbeeld de neiging om zich te groeperen om elk een groot aantal punten te geven. Zij worden hiervoor gesteund door landen als Finland en IJsland. In 2019 werden ze respectievelijk vijfde, zesde en twaalfde, dus het helpt wel degelijk.

Er zijn ook voorbeelden van andere landen die samenwerken. Noord-Macedonië, Albanië, Kroatië, Moldavië, Roemenië, het zijn allemaal landen die elkaar vaak blijven steunen. En wat er ook gebeurt, je verwacht dat Rusland en Azerbeidzjan elkaar de hand toereiken, en hetzelfde geldt voor Griekenland en Cyprus. Het komt er uiteindelijk op neer dat je nog steeds een goed nummer nodig hebt om de Eurovisie 2021-finale te halen of zelfs te winnen.

Alleen omdat je de steun van andere landen hebt, betekent dit nog niet dat je meteen gaat winnen. Maar is de inzending interessant? Én je hebt die politieke steun, dan heb je een grote kans om het Eurovisie Songfestival te winnen!

Hoe wedden op het Songfestival?

Als je ook wilt wedden op het Eurovision Songfestival dan zal je een account aan moeten maken bij een bookmaker. Dit is een partij waarbij je alle mogelijke soorten weddenschappen kunt afsluiten voor sporten en evenementen. Het aanmaken van een account is super eenvoudig, vaak krijg je ook nog eens een mooie bonus bij het aanmelden.

Dankzij deze bookmaker bonus kan je met meer geld gaan inzetten, hierdoor zal de mogelijke winst die je kunt behalen stijgen. Controleer altijd of je te maken hebt met een betrouwbare bookmaker voordat je besluit om te gaan gokken. Hier op de site kan je een overzicht vinden van alle bookmakers die je zeker kunt vertrouwen.

Eurovisie 2021: Tips voor weddenschappen

Totdat de slot acts worden genoemd en hun liedjes voor het eerst worden gehoord, is het moeilijk om echt nauwkeurige Eurovisie 2021 tips te geven voor het wedden. Maar zoals we hierboven al hebben besproken zijn er sommige landen die meer kans hebben in deze competitie dan andere, en dat is om zowel artistieke als politieke redenen.

Wij denken altijd dat de steun aan de belangrijkste Scandinavische landen vruchten afwerpt. Zweden, Denemarken en Noorwegen hebben twaalf keer Eurovisie gewonnen en de steun die ze elkaar geven bij de stemming – gesteund door landen als Finland en Estland – geeft hen een goed platform voor succes.

De laatste vijf winnaars hebben echter niet echt veel gemeen. Zweden, Oekraïne, Portugal, Israël en Nederland komen uit verschillende delen van Europa en hebben contrasterende politieke landschappen. Hier kunnen we dus niet zoveel uithalen. De beste tip is dus om te gokken op een van de noordelijke landen. Maar dit is uiteraard geen garantie voor succes.